Bitcoin events

Bitcoin beweegt zich terug naar boven na een lage vluchtigheid

Het ziet er naar uit dat de bitcoin eindelijk weer wat van zijn eerdere dynamiek terug begint te krijgen.

Bitcoin is weer aan het reiken voor de sterren

In de loop van de afgelopen weken, had de nummer één cryptocurrency van de wereld door markt GLB geworsteld om zich voorbij de lage $9.000 mark te bewegen. De valuta wordt overal tussen $9.000 en $9.140 verhandeld, maar na een schommeling tijdens de vroege ochtenduren van gisteren lijkt het erop dat de valuta geen probleem heeft om in het hoge $9.200-venster te blijven.

Volgens sommige analisten zijn de volatiliteitsniveaus voor bitcoin en andere vormen van crypto ongewoon laag. John Todaro – de directeur van het digitale valuta-onderzoek bij Trade Block – zegt dat deze marginale winst vroeg of laat onvermijdelijk was, wat in een verklaring wordt uitgelegd:

Voorafgaand aan de hogere push van vandaag, was de volatiliteit van de Bitcoin Era gedaald naar de recente dieptepunten. Gezien het recente dieptepunt van de volatiliteit, in verhouding tot de historisch gerealiseerde volatiliteit, was het duidelijk dat er een verschuiving naar de opwaartse of neerwaartse kant plaatsvond.

Bovendien lijkt de correlatie tussen bitcoin en aandelen ook hoger te zijn op het moment van schrijven. Velen hebben lang beargumenteerd of die correlatie zelfs bestaat, hoewel eenvoudige observatie vaak zal aantonen dat wanneer de bitcoin omhoog is, de aandelen omhoog zijn, en vice versa. Wanneer de ene slecht presteert, kun je ervan uitgaan dat de andere dat ook doet of al gedaan heeft.

Vandaag de dag zijn de S&P 500, de Nasdaq en de Dow Jones geëxplodeerd, waarbij de Dow meer dan 450 punten aan het gemiddelde over de afgelopen twee dagen heeft toegevoegd. Todaro noemde deze correlatie ook al, wat verklaart waarom:

Wat betreft de fundamentele reden waarom bitcoin en digitale valuta’s vandaag de dag in grote lijnen hoger zijn geduwd, geloof ik dat ze zich naast de aandelenmarkten bewegen, die op de dag zelf een sterke prestatie hebben neergezet nu investeerders zich weer comfortabeler voelen met risicovolle activa.

Veteraan-marktanalist Jim Wyckoff heeft ook zijn twee centen in de vergelijking gestoken. Hij verklaarde dat dit waarschijnlijk slechts een begin is van nieuwe bullish trends voor bitcoin, en hij gelooft dat het actief de komende weken waarschijnlijk weer een grote stijging zal meemaken.

De veerkracht is er

Terwijl $9.200 misschien niet om het even wat zijn te vieren, is het altijd verfrissend om de primaire cryptocurrency van de wereld te zien verslaan de kansen tegen het en zijn veerkracht voor allen tentoon te stellen om te zien, vooral wanneer de economische tradities zoals van recentelijk grotendeels bearish zijn geweest. Dankzij de aanhoudende pandemie van het coronavirus zijn de bedrijven opnieuw in staat van sluiting, met vele restaurants, bars en andere openbare ruimten die hun deuren sluiten na het nieuws dat de gevallen zijn gespijkerd.

Politieke figuren zoals de Democratische gouverneur van Californië, Gavin Newsom, hebben zelfs hun toevlucht genomen tot gekke militaire tactieken om ervoor te zorgen dat bedrijven en het publiek zich aan de regels van de sociale afstand houden. Nu zoveel mensen het hoofd koel houden van de worstelende economie en de verspreiding van het virus, kan men het niet laten om BTC te respecteren voor het feit dat het een potentieel gezicht van de rede is.