De etterlengtede og etterlengtede oppdateringene til Bitcoin Core har tatt enda et skritt for å bli en realitet.

Tidligere i dag ble Schnorr- og Taproot-forslag implementert i Bitcoin Core.

Bitcoin-nettverket gjennomgår sjelden så store endringer, men etter et tiår fortsatt, ettersom nettverket fortsetter å vokse og modnes, innoverer det underveis.

De etterlengtede oppdateringene til Bitcoin, når de endelig er aktivert, vil øke de ledende kryptovalutaens personvernfunksjoner og forbedre dens transaksjonsmuligheter.

I forrige måned sendte Bitcoin-utvikler Pieter Wuille en pull-forespørsel, noe som betyr at andre utviklere ble invitert til å gjennomgå koden før den ble utgitt. Taproot-forslaget alene hadde mer enn 150 utviklere gjennomgå koden.

Etter en måned med testing, gjorde endelig forslagene det til bitcoin, i henhold til begivenhetshistorikken på Github.

Aktiveringsmekanismen for disse forslagene er ikke bestemt ennå; en gang valgt, kan det fortsatt ta tid, til og med et år, før den aktiveres.

Formelt sett er disse to oppdateringene Bitcoin-forbedringsforslag (BIP) 340 og 341, som representerer kanskje de største endringene i nettverket siden Segregated Witness (SegWit) ble implementert for å øke Bitcoins grense for blokkstørrelse i 2017.

Schnorr målretter størrelsen ved å kombinere flere nøkler til en enkelt når den tilrettelegger for transaksjoner fra en lommebok mens den gir den ekstra fordelen av personvern.

Taproot lar Schnorr-signaturer brukes til å tillate nye måter for brukere å definere betingelser for å bruke Bitcoin. Denne oppgraderingen er designet for å legge til smart kontraktsfleksibilitet i Bitcoin.

Taproot-implementeringen var også en del av Bitcoin 0.21.0-utgivelsen, som også inkluderte støtte for Tors anonyme kommunikasjonsprogramvare.

Kommentare geschlossen